L’Escola d’Hípica Mas fleca, es troba en un entorn privilegiat d’unes dues hectàrees de finca vallada envoltada de boscos naturals de pins, alzines, fincallorers, roures i eucaliptus entre d’altres, pels que fer agradables passejades a cavall.

Mas Fleca és un entorn tranquil, on els cavalls conviuen en harmonia amb altres animals, com gallines, cabretes, ànecs i conills, envoltats d’arbres fruiters, boscos que els proporcionen agradables ombres i aixopluc.

L’equipament hípic consta de:

Dotze quadres de 3×3 amb abeuradors automàtics i menjadores resistents on els cavalls reposen en llit de encenallscuadres que es neteja cada dia.
Durant el dia descansen en semi-llibertat en pàdocs situats a la tranquil·la i resguardada part baixa de la finca, rodejats d’arbres i amb pastor elèctric i aigua a disposar.
També disposen de pàdoc en circuit per potenciar les seves habilitats naturals com a cavalls i animals de manada, amb desnivells, obstacles naturals i d’altres d’externs, on poden jugar, pensar, distreure’s i interactuar entre ells.

Per exercitar els nostres cavalls, entrenar-los tant professionalment com lúdicament disposem de tres pistes:

  • Pista rodona d’uns 12/15 metres de diàmetre.
  • Pista gran amb capacitat d’obstacles i cons.
  • Pista de doma clàssica reglamentaria de 60×20.
  • Zona de guarda arnesos amb taquilles, lavabo amb dutxa, penjadors per a brides, muntures i material hípic.
  • Dutxa pels cavalls amb aigua freda i calenta.
  • Zona asfaltada per preparar els cavalls.
  • L’alimentació dels nostres cavalls es reparteix en tres cops al dia amb ferratge de qualitat i pinso elaborat específicament per a nosaltres per una experta en nutrició, la qual ens porta tot el sistema alimentari, vitamínic i complements que puguin fer falta.

Disposem també de teràpies naturals, homeopàtiques i acupuntura, fisioterapeuta, un bon equip professional en la cura del casc del cavall ens assessora per la podologia equina, així com també disposem de ferrer, l’equip veterinari d’assistència necessari tant com per a primeres cures com urgències hospitalàries i dentista per mantenir la boca dels cavalls i assegurar una bona qualitat.